Як зменшити кислоту в стравах з помідорів

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 17 Січень 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
ЛЮБИМЫЙ "Украинский" капустняк!Ukrainian soup!
Відеоролик: ЛЮБИМЫЙ "Украинский" капустняк!Ukrainian soup!

Зміст

Помідори не тільки додадуть вашим улюбленим стравам поживності, але і зроблять їх приємними на смак. Так як помідори дуже кислі, вони можуть викликати серйозні проблеми у людей з виразками або іншими захворюваннями травної системи, пов'язаними з кислотою. Щоб зменшити кислотність приготованих помідорів, додайте до них трохи харчової соди. Також можна видалити насіння, скоротити час готування і використовувати їх в сирому вигляді.

кроки

Метод 1 з 3: За допомогою харчової соди

  1. 1 Розріжте помідори на шматочки. У багатьох стравах використовуються саме нарізані помідори. Розмір шматочків буде залежати від страви, що готується.
    • Врахуйте, що чим менше шматочки, тим швидше вони прогріються.
  2. 2 Протушкувати шматочки помідорів на середньому вогні протягом 10 хвилин. Якщо ви збираєтеся додавати помідори в інше гаряче блюдо, то вам, можливо, не доведеться готувати їх так довго. Якщо ви нарізали помідори великими шматками, готуйте їх трохи довше.
    • Слідкуйте за помідорами дуже уважно і негайно зніміть їх з вогню, якщо вони почнуть пригорати або надто висохнуть.
  3. 3 Приберіть сковорідку з плити і додайте 1/4 чайної ложки харчової соди для шести середніх помідорів. Якщо ж вам потрібно приготувати більше або менше помідорів, відповідно змініть і кількість харчової соди. Перемішайте вміст сковорідки, щоб сода потрапила на всі шматочки помідорів.
    • При контакті з кислотою помідорів сода почне шипіти.
  4. 4 Додайте інші інгредієнти і доведіть блюдо до готовності. Коли шипіння припиниться (а на це може піти близько хвилини), закінчите приготування страви. Сода зменшить загальний вміст кислоти в страві, не змінюючи його смак.

Метод 2 з 3: Видаліть насіння і скоротіть час готування

  1. 1 Видаліть насіння помідора. Обережно розріжте помідор навпіл рівно посередині, щоб стебло залишився на одній частині, а дно - на інший. Після цього вийміть насіння помідора чайною ложечкою і викиньте їх. Постарайтеся при цьому не проникати занадто глибоко в м'якоть помідора.
    • Насіння містить в собі бпроБільшу частину кислоти помідора, ось чому їх видалення є відмінним способом зменшити кислотність.
    • Деякі страви стають краще завдяки готуванні насіння разом з м'якоттю помідора, так що врахуйте це, перш ніж видаляти насіння.
  2. 2 Скоротіть час готування помідорів. Помідори стають тим кисліше, чим довше вони готуються - скоротіть час готування до можливого мінімуму, щоб знизити рівень кислоти. Соуси та інші страви, які потребують тривалому кипінні, можуть ускладнити вам задачу, але в цілому помідори не рекомендується готувати довше, ніж півтори години.
    • Можливо, вам доведеться звикнути до недоготовленним помідорів, але якщо ви відчуваєте проблеми з кислими продуктами, воно того варто.
  3. 3 Додайте помідори останніми. Якщо блюдо включає в себе помідори, але вони не є основним інгредієнтом, додайте їх тоді, коли всі інші компоненти будуть майже готові. Це дозволить зменшити час готування, не відмовляючись від нього зовсім.
    • Якщо інгредієнти потрібно протушкувати протягом години, додайте помідори в останні 10 хвилин. Так вони встигнуть трохи розігрітися і вбратися в блюдо, але не стануть занадто кислими.
  4. 4 Додайте в блюдо сирі помідори. Знизити кислотність помідорів можна, не тільки скоротивши час їх готування, але й використовуючи сирі помідори. Сирі помідори значно менше кислі, ніж приготовані. Якщо помідори можна додати в блюдо сирими, не надавши при цьому значного впливу на блюдо, це зробить його менш кислим.
    • Якщо ви додаєте помідори в гарячу страву, інші інгредієнти, швидше за все, нагріють помідори в достатній мірі і вирівняють температуру страви.

Метод 3 з 3: Як вибрати помідори

  1. 1 Беріть найсоковитіші помідори. Помідори втрачають кислотність у міру дозрівання, тому не купуйте помідори, які ще не зовсім дозріли. Щоб перевірити зрілість помідора, оціните його вага і акуратно стисніть. Вибирайте помідори важче і помягче.
    • Важкі помідори містять більше соку, а значить, вони більш стиглі. М'які (але не занадто) помідори більш стиглі, ніж тверді.
    • Крім того, стиглий помідор можна відрізнити від незрілого по запаху.
  2. 2 Використовуйте в готуванні свіжі помідори. В ході консервації помідори стають більш кислими, тому, щоб зменшити кислотність своїх страв, готуйте тільки свіжі помідори. Мінус цього методу в тому, що вам доведеться купувати свіжі помідори набагато частіше, ніж консервовані, оскільки вони швидко пропадають.
  3. 3 Не беріть червоні помідори. Помідори бувають різного кольору - червоного, зеленого, жовтого, помаранчевого і їх відтінків. Подейкують, що в червоних помідорах значно більше кислотності, ніж в інших. Коли ви будете в наступний раз готувати своє улюблене блюдо з помідорів, спробуйте додати помідори іншого сорту і подивіться, помітите ви різницю.
    • І хоча це твердження схоже на правду, воно не є аксіомою, так як є червоні сорти з низькою кислотністю і не червоні сорти з високою.
    • Ось кілька сортів, на які вам слід звернути увагу: жовта груша (схожа на помідори черрі), джорджия смугаста (жовтий різновид) і велика веселка (золотисто-червоний помідор).