Як упакувати одяг для переїзду

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 25 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК СОБРАТЬ ЧЕМОДАН В ПОЕЗДКУ 🎒🧳 СОСТАВЛЯЕМ ЧЕК ЛИСТ, ЧТОБЫ НИЧЕГО НЕ ЗАБЫТЬ //ALINA LIFESTYLE
Відеоролик: КАК СОБРАТЬ ЧЕМОДАН В ПОЕЗДКУ 🎒🧳 СОСТАВЛЯЕМ ЧЕК ЛИСТ, ЧТОБЫ НИЧЕГО НЕ ЗАБЫТЬ //ALINA LIFESTYLE

Зміст

Переїзд - це хвилююче і напружене подія. Крім можливості змінити життя і почати все з чистого аркуша, він пов'язаний з великою кількістю турбот і упаковкою речей. В принципі, ви можете перевезти свій одяг у валізах і дорожніх сумках, але при переїзді не завадить хороша організація. Одяг чимало важить, а на час транспортування зі старого будинку в нову оселю її потрібно захистити від вологи і пошкоджень. Бажано спланувати упаковку одягу заздалегідь, а також використовувати відповідні пакувальні матеріали.

кроки

Частина 1 з 3: Підготовка одягу до упаковки

  1. 1 Розкладіть і розсортуйте одяг. Згодом у людей може накопичитися таку кількість одягу, про який вони можуть і не підозрювати. Для початку потрібно дістати всі речі з шафи, комода, горища, а також з-під ліжка. Розкладіть одяг на підлозі або на ліжку і починайте сортувати її за кольором, розміром і матеріалами.
    • Визначтеся з категоріями і розкладайте предмети одягу з різних стопках.
    • Почніть підбирати коробки і валізи за розміром. Якщо у вас вийшла відносно невелика стопка конкретного виду одягу, то для неї підійде невелика коробка. Більші стопки слід складати у валізу або коробку більшого розміру.
  2. 2 Позбавтеся від непотрібних речей. Зараз самий підходящий момент, щоб приміряти старий одяг, яку ви не надягали вже кілька років. Перевірте, щоб в ній не було цвілі, кульок нафталіну, молі і постільних клопів. Понюхайте, чи немає у речей затхлого запаху. Вирішіть, наскільки такий одяг застаріла і вийшла з моди. Після такого перегляду у вас буде стопка застарілої, маленької, зношеного одягу, від якої краще позбутися.
    • Проведіть нігтем по тканині. Так ви зможете виявити присутніх на одязі комах або ж залишки життєдіяльності клопів (засохла кров). Такі речі найкраще викинути, особливо якщо вони старі і давно лежать без діла.
    • Зробити внесок нужденним ті предмети одягу, які добре збереглися, але вже не підходять вам за розміром або виявляться марними через зміну клімату. Багато хто віддає свій старий одяг в притулки для бездомних і благодійні організації.
    • Викиньте всю порвану, забруднений або зношений одяг. Приділіть особливу увагу старим шкарпеток і нижньої білизни, які скупчуються в ящиках роками.
  3. 3 Відкладіть одяг, яка буде потрібна відразу. Ви навряд чи розпакуєте всі свої речі в перший же день переїзду, тому складіть невелику сумку з речами, в які можна буде переодягнутися після приїзду в новий будинок. Не забудьте залишити комплект одягу, яку ви надягнете в день переїзду, включаючи нижню білизну і шкарпетки.
    • Складіть в окрему сумку ті речі, які вам знадобляться після приїзду в нове житло. Це може бути не тільки одяг, але і зубні щітки, шампунь, дезодорант і інші предмети.
  4. 4 Використовуйте старий одяг для упаковки крихких предметів. Під час переїзду вам напевно доведеться перевозити скляний і керамічний посуд. Загорніть ці предмети в одяг, яку ви плануєте викинути. Вибирайте такі предмети одягу, розмір яких буде відповідати формі і розміру посуду. Витягнуті предмети можна загорнути в штанини джинсів. Для широких тарілок можна використовувати футболки і сорочки.
    • Акуратно ставте такі предмети один на одного або пліч-о-пліч. Не кидайте їх з висоти.
    • Також можна прокласти додаткові шари старого одягу між крихкими предметами, коли ви будете складати їх в ящики або сумки. Для цього можна використовувати сорочку або штани з м'якої тканини.
    • Склянки і келихи можна упакувати в гольфи і високі шкарпетки.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Marty Stevens-Heebner, SMM-C, CPO®


    Сертифікований професійний організатор і менеджер по переїздах літніх Марті Стівенс-Хибнер - сертифікований професійний організатор (CPO) і засновниця Clear Home Solutions, служби організації житлового простору і допомоги в переїздах літнім людям в Південній Каліфорнії. Є першим сертифікованим менеджером по переїздах літніх (SMM-C) в США, також сертифікована Національною асоціацією будівельників житла в якості спеціаліста з «старіння за місцем проживання» (CAPS). Обраний президент і член ради директорів Національної асоціації менеджерів по переїздах літніх, член Національної асоціації професійних організаторів і фахівець з патологічного накопичення і СДУГ (підтверджено Інститутом проблем хронічної неорганізованості).

    Marty Stevens-Heebner, SMM-C, CPO®
    Сертифікований професійний організатор і менеджер по переїздах літніх

    Наш фахівець згоден: «Щоб заощадити місце при переїзді, використовуйте речі з м'яких тканин, такі як футболки, піжами і постільна білизна, щоб перекласти предмети в коробках, які ви пакує».


  5. 5 Залиште деякі речі в ящиках комода. Якщо ви забираєте комод з собою, то можна залишити частину речей в ящиках. Це повинні бути легкі предмети - нижню білизну, шкарпетки і футболки, а ось спортивні штани, джинси і верхній одяг краще дістати. Тепер вам необхідно вирішити, як вчинити з комодом: перевозити його цілком або дістати з нього ящики і розібрати корпус. Для навантаження комода вам потрібні міцні і сильні помічники.
    • Якщо ящики легко відкриваються і не оснащені механізмом фіксації, їх краще витягти з комода. Кожен ящик слід окремо звернути в плівку або помістити в міцний мішок. Якщо ви використовуєте плівку, то обмотайте ящик в кілька шарів уздовж і поперек, щоб з нього не випало вміст.
    • Якщо ви будете перевозити комод цілком, то ящики потрібно зафіксувати. Візьміть міцний шнур і перев'яжіть їм комод поверх одного ящика. Закріпіть обидва кінці шнура. Потім візьміть нові шнури і зафіксуйте всі інші ящики.
    • Надійно закріпіть комод в кузові вантажівки або причепі. Можна використовувати такі ж шнури або вантажні ремені. Щільно обмотайте ними комод і прикріпіть до днища або бортах вантажівки.

Частина 2 з 3: Як ефективно упакувати одяг

  1. 1 Складайте і / або скручуйте одяг. Намагайтеся складати одяг акуратно і щільно, щоб вмістити в валізи і ящики максимально можливу кількість. Найкраще складати одяг навиворіт, щоб її було легше розгладити після розпакування. Якщо ви не боїтеся трохи пом'яти одяг, можна скрутити її в тюки.
    • Щоб сформувати тюк, розкладіть великий предмет одягу на чистій поверхні (наприклад, на столі). Це може бути куртка, зимове пальто або великий светр.
    • Складайте одяг один на одного поверх великого предмета. Почніть з найбільшого розміру і рухайтеся до середнього, щоб нагорі виявилася одяг меншого розміру.
    • Тепер візьміть в руки один край великого предмета одягу з-під низу. Почніть скручувати її, щоб щільно згорнути всю стопку в один тюк. Можна закріпити одяг гумкою або еластичною стрічкою для більшої надійності.
  2. 2 Складайте одяг в невеликі коробки. Як і у випадку з книгами, вага одягу дуже сильно недооцінюють. Саме з цієї причини краще всього складати одяг в невеликі коробки замість великих ящиків. В іншому випадку дно коробки може вивалитися і все одяг виявиться на підлозі.
    • Вибирайте коробки розміром приблизно 30 х 30 см. Коробки більшого розміру важко нести.
    • Коли ви складаєте речі, періодично зважуйте коробку в руках. Так ви зможете зрозуміти, коли пора взяти наступну коробку.
  3. 3 Використовуйте валізи для перевезення одягу. Мабуть, це самий економний спосіб перевезти одяг (звичайно, якщо у вас вже є валізи). Просто акуратно складіть одяг і помістіть її в валізу. Штани і футболки краще помістити вниз, щоб залишилося місце для сорочок і суконь.
    • При можливості використовуйте валізи на колесах. Їх набагато зручніше переміщати в ваш транспортний засіб і в нове житло.
    • Чи не напихати в чемодан багато делікатних речей. Краще скласти їх вільно або застосувати інший спосіб упаковки. Валізи найкраще підходять для перевезення футболок, джинсів і брюк, які по приїзду можна погладити.
  4. 4 Використовуйте гардеробні коробки. При транспортуванні сорочок, брюк і суконь важливо стежити за тим, щоб вони не пом'ялися. Гардеробні коробки мають достатню висоту і ручки з обох сторін, а також штангу для плічок у верхній частині. У них можна повісити одяг на плечики, завдяки чому її не потрібно складати. Також це дозволить не думати, де розмістити всі ваші плечі.
    • Знайдіть гардеробні коробки з металевою штангою.Якщо ви складає в коробку багато речей на плічках, то металева штанга забезпечить необхідну міцність. До того ж таку коробку можна буде використовувати кілька разів.
    • Гардеробні коробки коштують недешево. Використовуйте їх тільки при необхідності. Купуйте одну або дві коробки і складіть в них вашу найціннішу одяг.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Marty Stevens-Heebner, SMM-C, CPO®


    Сертифікований професійний організатор і менеджер по переїздах літніх Марті Стівенс-Хибнер - сертифікований професійний організатор (CPO) і засновниця Clear Home Solutions, служби організації житлового простору і допомоги в переїздах літнім людям в Південній Каліфорнії. Є першим сертифікованим менеджером по переїздах літніх (SMM-C) в США, також сертифікована Національною асоціацією будівельників житла в якості спеціаліста з «старіння за місцем проживання» (CAPS). Обраний президент і член ради директорів Національної асоціації менеджерів по переїздах літніх, член Національної асоціації професійних організаторів і фахівець з патологічного накопичення і СДУГ (підтверджено Інститутом проблем хронічної неорганізованості).

    Marty Stevens-Heebner, SMM-C, CPO®
    Сертифікований професійний організатор і менеджер по переїздах літніх

    Наш фахівець згоден: «Вбиральні коробки дуже зручні для перевезення одягу. У верхній частині у них є перекладина, так що ви можете просто вийняти речі з шафи і повісити їх прямо в коробку. Ви навіть можете скласти на дно коробки такі речі, як взуття, сумочки і та аксесуари. Потім, коли ви приїдете на нове місце, ви зможете просто витягти одяг з коробки і повісити в новий гардероб.

  5. 5 Складайте одяг в сміттєві або вакуумні пакети. Пакети для сміття коштують дешево і легко захистять вашу одяг на плічках. У нижній частині сміттєвого пакету потрібно прорізати невеликий отвір, щоб в нього пройшли плечики. Помістіть одяг в пакет. У нижній частині пакет потрібно зв'язати вузлом і закріпити стяжкою.
    • Вакуумні пакети також стануть відмінним варіантом. Вони недорогі, продаються майже у всіх універмагах і заощадять вам чимало місця.
    • Помістіть одяг у вакуумні пакети в складеному або розправленому вигляді, в залежності від розміру пакетів. Закрийте верхню частину пакета (зазвичай вони мають пластмасову застібку). Одягніть шланг від пилососа на отвір і видаліть повітря.
    • Після видалення зайвого повітря ви отримаєте досить тонкі пакети з одягом, які можна скласти в валізи або коробки.
  6. 6 Використовуйте бирки для коробок. На бирці вказуйте наступне: сезон, розмір, вид (сукні, куртки, плащі, нижню білизну), кому належить і куди заносити в новому житлі. Можна купити готові бирки для переїзду або зробити їх самостійно. Можна просто приклеїти до коробки невеликі аркуші паперу. Використовуйте надійну клейку стрічку.
    • Повністю покрийте бирку скотчем. Це захистить її від дощу, якщо в день переїзду будуть опади. Інформація все одно залишиться добре читається.
    • Написи робіть чорною ручкою або маркером. Так вони не зітруться під час транспортування.
  7. 7 Взуття слід упакувати окремо від одягу. Завдяки цьому одяг не забрудниться. Можна використовувати коробки з-під взуття, якщо вони у вас збереглися. Потім їх можна скласти в одну велику коробку.
    • Заповніть взуття носками або папером, щоб вона тримала форму і не ушкодилася, якщо у вас не залишилося коробок. Завдяки цьому взуття не втратить свій вигляд.
    • Надсилайте шкарпетки взуття в різні боки, щоб заощадити місце в коробці.
  8. 8 Перевозите одяг без упаковки. Якщо ви переїжджаєте недалеко, то не потрібно пакувати речі. Наприклад, якщо ваш новий будинок знаходиться через кілька вулиць, то можна скласти одяг на задньому сидінні вашої машини прямо разом з плічками. Чи не переносьте багато одягу за раз. Візьміть тільки кілька коробок. Спочатку перевезіть ті речі, які не знадобляться вам відразу після переїзду.

Частина 3 з 3: Сортування одягу при упаковці

  1. 1 Згрупуйте одяг по типу матеріалу. В одну коробку слід класти одяг з однакового матеріалу. Це може бути шовк, бавовна, поліестер, шерсть і інша тканина. Кожен матеріал вимагає різного догляду, має різну товщину і схильність до утворення складок. Так вам буде простіше розсортувати одяг в новому будинку і спочатку розпакувати ту, яка потрібна в першу чергу.
    • Вовняна тканина товщі решті і менше мнеться. Щоб упакувати такі речі, складіть їх як зазвичай і покладіть поверх іншого одягу. Можна прокладати між предметами одягу паперові рушники, щоб вони не сплутувалися між собою. Також можна використовувати кілька додаткових коробок з урахуванням товщини тканини.
    • Шовк і бавовна тонше і легко мнуться. Якщо вас не лякають складки, то складіть такий одяг в окрему коробку. Ви завжди зможете погладити її праскою. Але якщо ви не хочете складок на одязі, то повісьте кожен предмет на плечики і надіньте поверх них поліетиленовий пакет. Потім розвісьте їх у транспортному засобі або вбиральні коробці.
    • Поліестер і синтетичні матеріали можна сміливо складати в коробки. Вони досить тонкі і майже не мнуться. Складіть їх, як будь-який одяг, і помістіть в коробку один на одного.
  2. 2 Спочатку упакуйте несезон одяг. Вона вам не знадобиться відразу, тому можна вказати на бирці тип одягу, щоб розпакувати такі коробки в останню чергу. Наприклад, якщо ви переїжджаєте на початку літа, то спочатку упакуйте все осінні светри і зимові пальта. Якщо переїзд відбувається в січні, то спочатку складіть футболки і сорочки з коротким рукавом.
    • Якщо ви упаковуєте речі в один з перехідних місяців, то залиште деякі потрібні речі в верхній частині коробки.
    • Упакуйте також спеціальний одяг. До неї відносяться туристичне спорядження, плавки і інше. Напевно в разі великого переїзду все подорожі доведеться перенести.
  3. 3 Розкладіть одяг по сезонах. Використовуйте різні коробки для літнього, осіннього, зимового та весняного одягу. Весняна та літній одяг зазвичай легше і її можна щільно укладати. Такі предмети гардероба досить легко мнуться, тому деякі речі краще залишити на плічках. Складайте розумно, так як простір потрібно використовувати ефективно. Осіння і зимова одяг більш щільна і менше мнеться. Для неї потрібно багато коробок, але майже не потрібні плечики.
    • Не забувайте про бирках, інакше вам доведеться перерити кожну коробку в пошуках потрібної речі.
    • Розсортуйте одяг відповідно до кліматом нового місця проживання. Якщо ви їдете на північ, то спочатку упакуйте зимовий одяг. Так ви зможете відразу використовувати її по приїзду. Вирушаючи на південь, в першу чергу упакуйте весняну та літню одяг.
  4. 4 Розділіть одяг за розміром. В одну коробку складіть всю велику одяг, а в іншу - одяг меншого розміру. Наприклад, светри, куртки, плащі та джинси можна помістити в одну коробку, Нижня білизна, шкарпетки, рукавички, шапки, лосини помістяться в невелику коробку. Не забувайте вказати на бирці вміст коробки, так як ви будете змішувати одяг різних видів.
    • Складіть список всієї упакованої одягу, щоб потім не морочитися з биркою.
    • Поєднуйте різні способи упаковки. Наприклад, складіть разом велику одяг, яку ви носите тільки взимку. Упакуйте невеликі шовкові вироби. Так ви позбавите себе від головного болю під час розпакування.
  5. 5 Розділіть одяг за призначенням. Складіть в одну коробку все штани і штани. Нижня білизна також слід упакувати окремо. Використовуйте одну коробку тільки для сорочок. Такий спосіб добре підходить для швидких переїздів. Якщо ваш переїзд затягнеться, то краще скористатися іншими способами упаковки, які дозволяють скласти в одну коробку різні види одягу.

Поради

  • Чи не кладіть в коробки з одягом ювелірні прикраси. Так ви ризикуєте втратити їх або порвати тканину.
  • Упаковуйте тільки суху і чистий одяг.Вам не потрібна цвіль в новому будинку. Також це дозволить захистити решту одягу від неприємного запаху.
  • Розділіть делікатні вироби прошарками з паперових рушників або тканини.
  • Головні убори краще скласти в окремі великі коробки. Дуже важливо, щоб вони не втратили форму.
  • Важкі предмети краще помістити на низ коробок, а легкі можна скласти зверху.
  • Якщо ви завертаєте тендітні предмети в одяг, не загортати таким чином гострі предмети, які можуть прорвати або проколоти ваші речі.

попередження

  • Не забувайте покласти в коробки засіб від комах, особливо при упаковці одягу на тривалий час. У теплій тканини люблять селитися павуки, мурахи та інші комахи. Краще використовувати спеціальні засоби для одягу.
  • Особливо важкі предмети краще скласти в кілька коробок. Просто помістіть меншу коробку в ящик більшого розміру. Так їх буде простіше і надійніше переносити з місця на місце.

Що вам знадобиться

  • валізи
  • гардеробні коробки
  • Картонні коробки
  • Клейка стрічка
  • маркер
  • Вакуумні пакети
  • Пакети для сміття
  • Бірки
  • Прогумовані шнури для кріплення вантажів