Як очистити собачі миски для води і їжі

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 23 Липня 2021
Дата Оновлення: 16 Вересень 2024
Anonim
Подставка для мисок СВОИМИ РУКАМИ
Відеоролик: Подставка для мисок СВОИМИ РУКАМИ

Зміст

Тримайте ви миски свого вихованця в чистоті? Навіть якщо ваша собака не відрізняється особливою акуратністю і любить повозитися в бруді, необхідно, щоб її миски для пиття і їжі залишалися чистими. Своєчасна очищення мисок запобігатиме зростанню бактерій, які можуть викликати хворобу у вашого вихованця. Крім того, тварині буде набагато приємніше їсти і пити з чистого посуду!

кроки

Метод 1 з 3: Миття мисок вручну

  1. 1 Виберіть м'яке миючий засіб. Якщо ви віддаєте перевагу мити собачі миски для їжі та води вручну, а не за допомогою посудомийної машини, користуйтеся м'яким і нетоксичним засобом для миття посуду. Якщо ви не впевнені в тому, що який-небудь засіб дійсно м'яке, вивчіть етикетку, на якій повинно бути зазначено, що даний продукт є м'яким для рук. Якщо миючий засіб досить м'яко для шкіри ваших рук, воно підходить і для миття собачих мисок.
    • Органічні миючі засоби коштують дорожче, але в їх склад рідше входять токсичні речовини.
    • Жорсткі миючі та відбілюючі засоби токсичні для собак.
    • Жорсткі миючі засоби можуть також зашкодити посуд з нержавіючої сталі, в результаті чого на ній з'явиться іржа.
    • Можна також приготувати миючий засіб самостійно: змішайте в рівних пропорціях харчову соду, теплу воду і поварену сіль.
  2. 2 Виберіть місце, в якому ви будете очищати посуд свого вихованця. Не рекомендується мити собачі миски в ванні або кухонній раковині, оскільки це може привести до забруднення. На мисках можуть залишитися бактерії з рота тварини або його корми, і не виключено, що згодом вони потраплять на посуд, якою користуєтеся ви і члени вашої родини. Зважаючи на це краще мити посуд собаки в умивальнику у ванній кімнаті або в великому тазі.
    • Якщо ви все ж вирішили мити собачі миски в кухонній раковині, після цього її слід продезінфікувати.
  3. 3 Вимийте миски для води і корму вручну. Для цього скористайтеся ганчіркою або губкою для миття посуду. Використовуйте цю ганчірку або губку тільки для миття собачих мисок. Пустіть гарячу (але не занадто, щоб не обпектися) воду. Можна надіти рукавички, щоб захистити шкіру рук від гарячої води.
    • Круговими рухами ганчірки або губки вимийте миски всередині і зовні.
    • Приділяйте особливу увагу ділянкам з затверділими залишками їжі.
  4. 4 Продезінфікуйте миски для корму та води. За допомогою гарячої води і м'якого миючого засобу ви легко зможете очистити собачу посуд. Однак в мисках може залишитися тонка липка біоплівка. Ця плівка являє собою поєднання бактерій, водоростей і грибків, які можуть викликати хворобу тварини, якщо воно їх проковтне. Щоб позбутися від біоплівки і містяться в ній шкідливих мікроорганізмів, наскрібши миски і продезінфікуйте їх.
    • Біоплівку досить важко видалити через її липкою і клейкою структури. В якості домашнього абразивного матеріалу добре підійде харчова сода.
    • Щоб дезінфікувати миски після протирання, додайте в 4 літри води одну столову ложку відбілювача. Залийте цей розчин в миски і почекайте близько двох хвилин, а потім сполосніть їх. Продезінфікуйте і зовнішню поверхню посуду.
    • Для повного очищення мисок вашого вихованця краще вимити і продезінфікувати їх, а не обмежитися лише однією з цих двох процедур.
  5. 5 Ретельно обполосніть йому повністю висохнути миски. Собака може захворіти, якщо проковтне залишки миючого засобу, тому необхідно як слід промити миски в воді. Після цього можна протерти їх паперовими рушниками або висушити на повітрі.
    • Після того, як ви продезинфікуєте миски, слід ретельно прополоскати їх, щоб видалити будь-які залишки відбілювача.
    • Якщо ви протираєте собачу посуд ганчірковим рушником, то використовуйте дане рушник тільки для цих цілей.
  6. 6 Продезінфікуйте раковину. Якщо ви мили миски в кухонній раковині, то її слід продезінфікувати слабким розчином відбілювача (одна столова ложка на 4 літри води), перш ніж використовувати для інших цілей. Закрийте зливний отвір пробкою і наповніть раковину розчином відбілювача. Зачекайте близько п'яти хвилин, потім вийміть пробку і спустіть воду. Після цього промийте раковину водою і дайте їй висохнути.

Метод 2 з 3: Очищення мисок в посудомийній машині

  1. 1 Помістіть собачі миски для води і їжі в посудомийну машину. Краще мити посуд вашого вихованця в посудомийній машині, оскільки там вона піддається дії досить гарячої води (60 градусів Цельсія), яка видаляє і вбиває бактерії. Крім того, посудомийна машина зручна в тому випадку, якщо вам не вистачає часу для миття мисок вручну.
    • Навіть якщо ви надягнете рукавички, то навряд чи витримаєте настільки гарячу воду, як в посудомийній машині.
  2. 2 Намагайтеся мити собачі миски окремо від решти посуду. Щоб не забруднити інший посуд, бажано мити миски вашого вихованця окремо. У цьому випадку зручно мати кілька мисок для собаки, щоб ви могли мити їх раз на кілька днів. Непрактично запускати посудомийну машину заради того, щоб помити 1-2 миски.
  3. 3 Можна мити миски вашого вихованця і разом з іншим посудом. Думка про миття собачої посуду разом з вашими тарілками і чашками спочатку може викликати у вас почуття огиди. Однак це цілком нормально, якщо у вашій посудомийній машині є функція "дезінфекції". Ця функція дозволяє ефективно видаляти і знищувати все бактерії, так що ваша посуд не забрудниться.
    • Якщо ви все ж не хочете змішувати свою і собачу посуд, мийте їх окремо.
    • Незалежно від того, миєте ви весь посуд разом або окремо, виставляйте максимальну температуру води.

Метод 3 з 3: Основні правила очищення собачих мисок

  1. 1 Щодня очищайте собачі миски. Це необхідно для підтримки здоров'я вашого вихованця. Залежно від того, чим ви його годуєте, може знадобитися неодноразова очищення мисок протягом дня. Наприклад, якщо ви даєте своєму собаці тільки рідкий корм, поєднуєте рідкий і сухий корм або годуєте її натуральними продуктами, слід очищати миску для їжі після кожного прийому їжі.
    • Якщо ви даєте своєму вихованцеві тільки сухий корм, досить чистити миску для їжі раз на день.
    • Якщо ваша собака живе у дворі, або однієї мискою для води користується кілька собак, слід очищати цю миску кілька разів в день.
    • Якщо собачі миски для води і корму стають занадто липкими, подумайте про те, щоб мити миску для їжі після кожного прийому їжі, а миску для води - двічі в день.
    • У мисках для їжі і води може також накопичуватися слина, пил і інше сміття. Крім того, що це може викликати хворобу у вашого вихованця, він може навіть відмовитися їсти і пити з дуже брудного посуду.
  2. 2 Перевірте, чи немає в мисках для їжі і води подряпин. Не кожна посуд може витримати часте миття. Згодом в мисках можуть утворитися подряпини, які представляють зручні місця для розмноження хвороботворних бактерій. Під час миття собачої посуду перевіряйте, чи немає в ній подряпин.
    • Замініть подряпані миски на нові.
    • Миски з нержавіючої сталі та порцеляни дуже довговічні і добре переносять часте миття.
    • Керамічна і пластмасовий посуд гірше, оскільки в ній є пори, в яких можуть накопичуватися бактерії. Крім того, пластмасовий посуд легко дряпається.
  3. 3 Прибирати ділянку навколо собачих мисок з водою і їжею. Недостатньо лише стежити за чистотою мисок - ділянку навколо місця для прийому їжі також має бути чистим. Щоб очистити підлогу навколо мисок, змішуйте оцет і воду в пропорції 1: 1 і протирайте цим розчином підлогу раз в кілька днів.Можна також постелити під миски гумовий килимок, щоб виплеснувся вода і впала їжа потрапляли на нього.
    • Протирайте або мийте килимок кожен день, щоб він залишався чистим і на ньому не розмножувалися бактерії.

Поради

  • Якщо у вас є маленькі діти, слідкуйте, щоб вони не грали брудними собачими мисками для їжі і пиття. Присутні в цих мисках бактерії можуть викликати у дитини хвороба.
  • Домашній розчин відбілювача в воді зберігає свою ефективність лише на протязі 24 годин. Готуйте стільки розчину, скільки вам знадобиться в найближчі 24 години.

попередження

  • У слині собаки і її їжі можуть міститися кишкова паличка і сальмонела. Ці бактерії здатні викликати захворювання у вас і членів вашої сім'ї.
  • У покриває брудні миски біоплівки містяться такі шкідливі бактерії, як кишкова паличка,лістерії і легионелли.

додаткові статті

Какпріручіть бездомну кішку або собаку Какізбегать небезпечних для собаки продуктів Какзаставіть собаку пити воду Какдобавіть клітковину в раціон собаки Какзаставіть собаку є повільніше Какпонять, що у собаки алергія на продукти Какзаставіть собаку є сухий корм Какопределіть вік цуценя Какуложіть собаку спати Каксделать так, щоб собака вас полюбила Какуспокоіть собаку Какпонять, що пологи у собаки закінчилися Какподружіть кота з собакою Какделать масаж собаці