Як зберегти впевненість в собі при облисінні

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 23 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як зберегти впевненість в собі при облисінні - Суспільство
Як зберегти впевненість в собі при облисінні - Суспільство

Зміст

Втрата волосся засмучує людей і змушує їх відчувати сором. І чоловіки, і жінки важко переживають облисіння. Однак важливо пам'ятати, що ця проблема є поширеною. Волосся випадає з ряду причин, але, на жаль, від розуміння цього людині не стає легше змиритися з облисінням. Проте, підвищити впевненість в собі і пристосуватися до нового становища - це цілком посильне завдання.

кроки

Метод 1 з 3: Як прийняти відсутність волосся

  1. 1 Визначте причину випадання волосся. Щоб змиритися з облисінням, потрібно зрозуміти, що викликає випадання волосся. У всіх людей волосся випадає щодня (у кого-то більше, у когось менше), проте це вважається нормальним. Причини втрати волосся найчастіше пов'язують з чотирма основними факторами: спадковість (випадання волосся в сім'ї), гормональні зміни, захворювання, побічні ефекти лікування. Якщо у вас сильно випадає волосся, але ви не знаєте причину, вам слід з'ясувати її. Попросіть лікаря допомогти вам в цьому, і вам стане простіше змиритися з цією проблемою.
    • Якщо у вас випадає волосся, проаналізуйте своє харчування. Брак поживних речовин може викликати облисіння. Емоційний стан також має значення. Стрес може спровокувати випадання волосся.
  2. 2 Не звертайте уваги на негативні коментарі. Часом чужі люди задають зовсім безтактні питання. Якщо ваша впевненість в собі страждає через питання людей про вашу зачіску, навчитеся правильно відповідати таким людям. Один із способів полягає в повному ігноруванні. Вдаючи, що ви нічого не чули, і вам не доведеться реагувати навіть про себе. Можна також відповісти, що ви не зобов'язані нічого нікому пояснювати про свою зовнішність. Всі ці варіанти краще, ніж постійні думки про зауваження незнайомців.
  3. 3 Постарайтеся знайти плюси в відсутності волосся. Лиса голова - це красиво, і це має свої переваги. Наприклад, багато людей вважають лисих чоловіків соціально зрілими і мають вплив в суспільстві. На роботі таке сприйняття буде корисно. Крім того, відсутність волосся на голові часто пов'язують з великою фізичною силою.
    • Економте час. Відсутність волосся позбавляє від необхідності проводити багато часу перед дзеркалом вранці. Вам не доведеться сушити, розчісувати і укладати волосся - просто нанесіть зволожуючий і сонцезахисний крем - і ви готові до виходу! Ви зможете довше спати вранці, що буде позитивно позначатися на вашому настрої і надавати вам впевненість в собі.
    • Економте гроші. Вам все одно потрібно буде доглядати за головою, проте це буде коштувати набагато менше, ніж догляд за волоссям. Запитайте будь-яку жінку (або чоловіка), скільки грошей вона (або він) витрачає на фарбування, якого вистачає тільки на місяць або два.
  4. 4 Подумайте про людину, яка вас надихає. У світі багато красивих людей, здатних надихати інших, і у багатьох з них на голові немає волосся. Якщо ви не знаєте особисто людини, з якого ви могли б брати приклад, придивіться до знаменитостей. Почитайте якомога більше про лисих людей. Багато знаменитостей були лисими, тому у вас буде багато варіантів. Вас цікавить спорт? Згадайте Майкла Джордана. Любіть кіно? Подивіться на Брюса Вілліса.
  5. 5 Цінуйте своє здоров'я. Якщо облисіння стало результатом захворювання, це може бути важко пережити. Ви і так зіткнулися з емоційними і фізичними змінами, тому вам нелегко прийняти ще і втрату волосся. Змінити сприйняття ситуації складно, але можливо. Не думайте про те, що хіміотерапія змусила вас позбутися волосся. Думайте про те, що лікування працює, і ви бачите результат в дзеркалі кожен день. Думки про хороше (і впевненість в собі) позитивно впливають на самопочуття - як фізичне, так і емоційне.

Метод 2 з 3: Як відчути впевненість в собі

  1. 1 Робіть собі компліменти. Думайте про те, що вам в собі подобається. Ви добре проявили себе на роботі? Привітайте себе! Нарешті проявилися результати роботи в спортзалі? Відмінно! Кожен день намагайтеся придумувати хоча б одну річ, яка вам в собі подобається. Це увійде в звичку, і ваша впевненість в собі зміцниться. Незабаром ви навіть будете відчувати себе краще, ніж до втрати волосся!
  2. 2 Розвивайте мозок. Напружуючи розумові м'язи, ви зможете знайти нові причини полюбити себе. Спробуйте вивчити нову мову або освоїти нову справу, пограти в ігри зі словами, помедитувати. Всі ці заняття підвищують гнучкість мозку. Чим розумніша ви будете себе відчувати, тим краще ви будете ставитися до себе. Інтелект тісно пов'язаний з упевненістю в собі. Розвиваючи мозок, ви працюєте над самооцінкою. Незабаром ви зрозумієте, що облисіння не характеризує вас як особистість - у вас багато хороших якостей.
  3. 3 Уникайте негативу. Намагайтеся проганяти негативні думки. Але не зліться на себе, якщо вони все ж відвідають вас. Прийміть їх, визнайте їх наявність і живіть далі. Згодом ви відучіть себе думати про погане. Вам також буде корисно частіше опинятися в приємних ситуаціях. Оточуйте себе люблячими друзями і родичами, які вірять в вас.
    • Спробуйте вимовляти позитивні афірмації перед дзеркалом. Подивіться на себе (в тому числі на лису голову) і скажіть собі, що ви виглядаєте чудово і відчуваєте себе точно так само.
  4. 4 Ведіть себе впевнено. Ходіть з високо піднятою головою і розправленими плечима. Знайомлячись з новою людиною, посміхайтеся і міцно тисніть йому руку. Все це буде говорити про вашу впевненість у собі. Доведено, що якщо вести себе впевнено, самооцінка зміцниться.
  5. 5 Демонструйте людям все краще, що у вас є. Можливо, ви впевнені не у всіх аспектах своєї особистості. Це прийде не відразу, тому поки розвивайте в собі те, що змушує вас почувати себе сильним і впевненим у собі людиною. Одягніть улюблену річ і посміхніться. Якщо ви будете впевнені в окремих фрагментах свого образу, ця впевненість поступово буде поширюватися на всі інші сфери. Незабаром ви будете пишатися не тільки відсутністю волосся, але і іншими своїми позитивними рисами.

Метод 3 з 3: Як вдосконалити свою зовнішність

  1. 1 Купуйте якісний перуку або накладні пасма. Розлучатися з волоссям може бути психологічно складно, особливо якщо випадання волосся викликано хворобою. Вам може стати краще, якщо ви підберете для себе гарний перуку. Перуки бувають самих різних видів і кольорів. Перш ніж купити перуку, перегорніть журнали мод і виберіть зачіску, яка вам подобається.Краще купити якісний перуку, оскільки він буде виглядати більш природно і вимагатиме менше догляду. Виберіть зачіску, яка разонравится вам на наступний день.
    • Вибираючи перуку, зверніться за допомогу до одного або до свого перукаря. Запитайте подругу, яку зачіску вона б вам порадила. Попросіть перукаря дати вам пораду.
    • Можна купити два перуки - один на кожен день і другий просто для розваги. Використовуйте другий перуку (він може бути яскравих неприродних кольорів) тоді, коли вам буде сумно, і ви захочете розвеселити себе.
  2. 2 Підберіть нові аксесуари. Якщо ви не хочете носити перуку, є й інші способи тимчасово приховати відсутність волосся на голові. Коли ви станете впевненіше в собі, багато хто з них перестануть вам подобатися. Навіть якщо ви вирішите носити перуку на роботу, за її межами можна носити щось більш зручне. Спробуйте капелюхи, шарфи, тюрбани. Важливо знайти головний убір, який буде добре сидіти (виміряйте голову) і в якому вам буде зручно. Це найголовніше, тому що виглядати він може як завгодно. Ставтеся до покупки шарфів і капелюхів так само, як до покупки одягу - ці речі повинні відображати вашу особистість. Вибирайте речі, в яких ви будете мати чудовий вигляд, - це значно підвищить вашу самооцінку.
  3. 3 Доглядайте за шкірою. Ви можете хотіти або не хотіти приховувати облисіння, але вам в будь-якому випадку слід доглядати за шкірою - так ви будете краще виглядати і відчувати себе. Багато людей не розуміють, що навіть якщо голова поголена, її все одно треба мити з шампунем і кондиціонером. На голові залишається безліч маленьких волосків, які теж потрібно мити. Не забувайте наносити на голову сонцезахисний крем кожен день. Ставтеся до шкіри голови так само, як ви ставитеся до всієї іншої шкірі. Ви будете виглядати краще, станете здоровішими, і це відіб'ється на ваше ставлення до себе.
  4. 4 Спробуйте зробити пересадку волосся. Якщо ви категорично не хочете розлучатися з волоссям, вам може допомогти пересадка волосся. Найчастіше ця процедура буває показана чоловікам чи жінкам, які генетично схильні до часткової втрати волосся, а також людям, які втратили волосся в результаті травм (наприклад, опіків). Якщо вам здається, що цей варіант може підійти вам, запишіться на прийом до лікаря, щоб дізнатися про процедуру побільше і краще розуміти її.
    • Вивчіть доступну інформацію. Вам буде потрібно хірург-дерматолог з хорошими відгуками. Задайте йому питання про саму процедуру, про відновлювальному періоді і можливі побічні ефекти.
    • Спробуйте домогтися впевненості в собі іншими способами. Пам'ятайте: лисий - не означає некрасивий.
  5. 5 Використовуйте косметику. Є кошти, які допомагають замаскувати невеликі ділянки без волосся. Є спеціальна тверда пудра, яка наноситься на голову і робить відсутність волосся на невеликій ділянці менш помітним. Нею також можна покривати волосся, щоб вони виглядали менш рідкісними.
  6. 6 Позбавтеся від рідкого волосся. У багатьох чоловіків і жінок волосся випадає з найрізноманітніших причин. Намагатися утримати решту волосся - природна реакція, однак ви відчуєте себе впевненіше, якщо візьмете справу в свої руки і позбудетеся від залишків волосся. Найчастіше лиса голова виглядає краще, ніж голова з рідким волоссям. Іншими словами, відмовтеся від гребінця.

Поради

  • Постарайтеся побачити плюси у відсутності волосся.
  • Використовуйте знову знайдену впевненість в собі, щоб з гідністю прийняти відсутність волосся.